Kruip gezellig samen in de zetel, dichtbij elkaar, neem een dekentje en lees... Het voorleesboek Winter! is een knus boek met gezell...

Winter!

Kruip gezellig samen in de zetel, dichtbij elkaar, neem een dekentje en lees... Het voorleesboek Winter! is een knus boek met gezellige verhaaltjes, versjes en gedichtjes. Sinterklaas, de Kerstman, sneeuw, ijs, warme chocomelk, pyjama's, schaatsen en koekjes bakken: het passeert allemaal de revue! Gezelligheid bovenop.

 

Voorlezen of zelf lezen?

Dit stevige boek is een echt voorleesboek. Maar goede lezers kunnen de verhaaltjes uiteraard ook zelf lezen. Het zijn korte verhaaltjes of versjes, dus ideaal. Maar het boek leent zich er meer voor om gezellig in de zetel te kruipen, met een dekentje, mama of papa in het midden tussen de kroost. En gezellig winterse verhalen voorlezen.

 

Dik of dun?

Het boek telt 144 bladzijden. Een stevig boek dus. 


 

Tekst en tekeningen?
Vrolijke verhalen en tekeningen van Jet Boeke, Dick Bruna, Ted van Lieshout, Harmen van Straaten, Max Velthuijs, Fiep Westendorp en vele anderen. Een aantal van hen ken je wel van: Dikkie Dik, Nijntje, Kikker, ...


 

Waarover gaat het?

Winter! Sneeuwballen gooien, een schaatswedstrijd houden en een sneeuwpop maken. Of lekker binnen blijven in je pyjama, koekjes bakken en warme chocolademelk drinken. In dit mooie voorleesboek staan de leukste versjes, verhalen en avonturen voor knusse winteravonden. 

 



Ons gedacht?

Wij vinden dat dit boek in de winter zeker een plekje verdient in je boekenkast. Of beter nog: op je nachtkastje! Elke avond lees ik hier lekker knus bij elkaar, voor het slapengaan, een verhaaltje voor. De voorbije weken was dat elke avond een winter-verhaal uit het dikke voorleesboek. Het is geen vervolgverhaal, maar een bundel van korte verhalen, liedjes en gedichtjes. Je kan dus zo lang of zo kort lezen zoals je zelf wilt. (Of zoals je kinderen willen, want als er een verhaaltje gedaan is, smeken ze om het volgende ook te lezen en dat daarna ook.) Bij ons blijft het boek de komende weken in ieder geval op het nachtkastje liggen. Wij zijn fan van deze gezellige verhaaltjes.


Al eens piepen?

https://beeld.boekboek.nl/LELP/p/9789025877750/rea9789025877750.pdf

 

 

 

Prijs?

De adviesprijs bedraagt € 22,90.

 

 

Meer weten?

Je vindt het boek hier.