Nog niet zo lang geleden maakte ons hart weer een sprongetje bij de mail van Holiday Suites. Of we het verblijf in Houthalen-Helchteren wild...

Een weekend vol klein geluk, familietijd en puur plezier

Nog niet zo lang geleden maakte ons hart weer een sprongetje bij de mail van Holiday Suites. Of we het verblijf in Houthalen-Helchteren wilden uittesten? Eerlijk? Daar moesten we zelfs niet over nadenken. Natuurlijk!!! 

Holiday Suites Houthalen-Helchteren telt 92 nieuwe vakantieappartementen, voor 2 tot 11 personen. Een prachtige bosrijke omgeving, mooie fietsroutes en tal van gezellige steden vlakbij. Een ontspannende vakantie in volle natuur: precies wat wij nodig hadden om er even helemaal tussenuit te zijn. 

Vrijdagavond, gepakt en gezakt, na een drukke week, een uurtje rijden (in de regen) en we waren al op onze bestemming. Midden in de Limburgse bossen. Heerlijk! Holiday Suites had een nieuw vakantieverblijf voor 4 à 5 personen voor ons gereserveerd. De regen kan de pret wat ons betreft niet drukken. We zijn benieuwd naar ons verblijf!

Domein Hengelhoef lokte vroeger zo'n 400 000 toeristen per jaar naar Limburg. De kans is groot dat jij één van hen was. Ik in ieder geval wel. Na jaren van verloedering was Holiday Suites in 2006 vastberaden om de oude glorie van dit vakantiedomein in ere te herstellen. En dat is aardig aan het lukken! Holiday Suites Houthalen-Helchteren telt op dit moment 2 gebouwen met vakantie-appartementen op het domein: Jeneverbes en Kerselaar. Jeneverbes telt 36 appartementen voor 4 tot 12 personen. Kerselaar telt er 56. Maar er komt nog véél meer. We mogen alvast verklappen dat er nog meer vakantiewoningen én zelfs een hotel op de planning staan. Wordt vervolgd dus...

Bij je aankomst ontdek je meteen wat Holiday Suites onderscheidt van hotels of vakantieverblijven. Je moet niet inchecken aan de balie, want er is helemaal geen balie. Enkele dagen voor je vertrek krijg je alle toegangscodes per mail: van de poort vooraan aan het domein, van de toegangsdeur én van je kamer. Handig, want je kan toekomen én vertrekken wanneer je wil. 

Eens binnen, krijg je een hotelgevoel. Je neemt de lift naar boven. In de gang zijn er aan weerszijden kamers. Met de juiste toegangscode geraak je de juiste kamer in. Appartement 111 in residentie Kerselaar: daar moesten we zijn. Dankzij deze handige code, konden we de sleutel van het appartement alvast niet kwijtspelen. De code moet je wel ergens goed bewaren. Ze is te moeilijk om uit het hoofd te leren (voor ons toch).

Onze kamer was spliksplinternieuw. Een praktische badkamer met alles erop en eraan. Een mega inloopdouche, toilet, lavabo, klein beetje opbergruimte en een vuilnisbakje. Er was een handdoekenpakket voorzien voor ieder van ons. Zo'n pakket bevat een grote en een kleine handdoek en een washandje. Je krijgt er ook een badmat en keukenhanddoek bij. Zo'n pakket kost € 5.

Ons appartement telde 2 slaaphoeken. De slaapkamer voor mama en papa heeft een dubbelbed, met voldoende opbergruimte (met kleerhangers) en nachtlampjes. Het lakenpakket is inbegrepen in je verblijf. Daar hoef je dus alvast niet mee te sleuren. De meisjes slapen in een driedubbel stapelbed. Lore slaapt onderaan, Elien in het midden en Suity himself slaapt helemaal vanboven. Tussen de beide slaapkamers én de woonkamer zijn schuifdeuren. Handig, want dat neemt niet veel plaats in. In de schuifdeuren is een raampje mét gordijntje. Zo hoef je de schuifdeur niet eens te openen om af en toe te piepen of de kindjes al slapen.

De woonkamer is eenvoudig, maar gezellig ingericht. Een salon met flatscreentelevisie, zithoek en compleet uitgeruste keuken met alles erop en eraan (koelkast, diepvriezer, microgolfoven, kookplaat, waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser, potten en pannen, glazen, eetservies, ...) 

De schuifdeur brengt je naar het terras met uitzicht op de Limburgse bossen. We hebben ons op het terras geïnstalleerd en hoopten op een stel wilde reeën die zouden passeren. Maar we zijn niet lang genoeg blijven zitten. Er is véél te véél te doen in de buurt.

Er valt héél wat te beleven in de buurt. Dat is trouwens ook één van de eigenschappen van een Holiday Suites vakantie. Deze domeinen bevinden zich altijd in een bruisende buurt. Het is niet de bedoeling dat je tijdens je verblijf in het appartement zelf blijft. Al zijn er in Houthalen-Helchteren wel een aantal voorzieningen op het domein zelf: een verwarmd buitenzwembad (geopend van 1 juni tot 15 september), een speeltuin, voetbal- en basketbalvelden.

Holiday Suites stuurt je graag op pad. Met talrijke arrangementen, kortingen voor lokale activiteiten, winkel en restaurants moedigt Holiday Suites je aan om samen met je gezin de leukste belevenissen te ondernemen. 

Een greep uit de mogelijkheden:
* het Blotevoetenpad 


* Engie Parkies Festival tijdens de zomermaanden
* Maasmechelen Village
* Karting Genk
* C-Mine
* jenevermuseum
* Domein Bokrijk
* Plopsa Indoor Hasselt 
* Kinderboerderij Limburgs Landschap
* Bilzen Mysteries
* Nationaal Park Hoge Kempen
* Hasselt
* Fietsen door het water
* Pietersheim Lanaken
* Reading between the lines
* Rail Bike
* Maastricht 
* Tongeren
* Todi (duikervaring)
* Klimcentrum Alpamayo
* Sportoase be-MINE
* Avonturenberg
* Fiets- en mountainbike tochten


Geloof me: eender hoelang je blijft, je zal tijd tekortkomen! Wij mogen alvast 5 activiteiten afvinken van bovenstaand lijstje. Holiday Suites reserveerde fietsen tijdens ons verblijf. Dat kan voor € 7 per fiets per dag. Je kan kiezen tussen dames-, heren- en kinderfietsen en eventueel een kinderzitje. De fietssleutels liggen klaar in je vakantieverblijf. Lore zat bij mij in het fietsstoeltje en voor Elien hadden we haar eigen fiets meegebracht.

We fietsten door het water. Een fietspad van 212 meter lang en 3 meter breed met aan je linker- én je rechterkant water op ooghoogte. Je fietst letterlijk door het water. Super tof! We waren getuigen van een heerlijk zwanenspel. 2 zwanen: een eerder agressief mannelijk exemplaar en een lief vrouwelijk exemplaar met hun nageslacht. Mooi om te zien


We stonden er zo dicht op dat Lore zich zo snel mogelijk uit de voeten wilde maken. Je ziet, hoort, ruikt én voelt het water. Je fietst én stapt onder de waterspiegel. Een unieke ervaring!


Wat verderop kwamen we in Domein Bokrijk, een domein van 550 ha met een openluchtmuseum, kasteel, arboretum, speeltuin, natuurgebied, bos- en recreatiegebied. Het Domein zelf bezochten we in het verleden al eens, dat deden we nu niet. We gingen er wel op zoek naar een leuk plekje om te picknicken. In de super-grote speeltuin vonden we hét ideale plekje.

Na het eten doken we de speeltuin in. En wat voor een speeltuin! Verschillende megaglijbanen, schommels en een gigantisch kleuterdorp! Voor andersvalide kinderen zijn er speciale speeltoestellen voorzien. Aan de speeltuin is een winkeltje waar je allerlei lekkers kan kopen, een frituurtje en een toiletgebouw (de properste toiletten die ik ooit in de nabijheid van een speeltuin zag!).

Onderweg naar ons appartement, passeerden we de Kinderboerderij Limburg Landschap. Een klein verborgen plekje. We waren er helemaal alleen. Echt helemaal alleen. Er was niemand, zelfs geen boer of boerin. Er waren wel schapen, véél schapen. En een leuk speelhoekje met een takken-tipi, een houten troon en boomstamzitjes. Het ideale decor voor leuke spelletjes.


's Avonds schuiven we onze voetjes onder tafel bij Cucina Di Gio. Heerlijk Italiaans. Een reuze pizza, voor ieder van ons. Het restaurant bevond zich op fietsafstand van ons appartement. Handig. Er zijn nog heel wat andere kindvriendelijke zaken in de buurt. Uit eten gaan is natuurlijk helemaal geen must, met je eigen keukentje in het appartement. Maar het is toch nét dat ietsje meer vakantiegevoel.


Op zondag fietsen we naar Kelchterhoef voor een leuke Kinderwandeling. Wat een decor! Hoge, mooie bomen. Norbert De Eik stuurde ons met de groene pijltjes door het domein. Hier en daar een boomhut, een leuk spel, een uitkijkpunt, een uitdaging, een wiebelbrug, voetjes in het water, heerlijke picknickplekjes, een concert van brullende kikkertjes, ...


Het was een wandeling van zo'n 2 kilometer. Puur genieten. En zonder gezeur! In de buurt is ook nog een natuurlijke speeltuin én een speelbos. 



In de namiddag trokken we naar Zutendaal voor de Blotevoetenwandeling. We hadden er al veel over gehoord en gelezen, maar we waren er nog nooit geweest. Wat een fijne ervaring! Zand, grind, klei, modder, planken, trappen, hout, schors, water, netten, ...



De meisjes waren in hun nopjes! Elien (die normaal best wel wat kan treuzelen tijdens het wandelen) stapte voortdurend op kop. Ze kon nauwelijks wachten om te weten wat haar voetjes nog te wachten stonden. Het hoogtepunt van de wandeling was toch het 'riviertje' op het einde. Door het kabbelend water naar boven stappen. Heerlijk ontspannend.


Toen we na de Blotevoetenwandeling én na het welverdiende ijsje weer in de auto stapten om naar huis te rijden, waren we alle 4 helemaal ontspannen na een zalig weekend. Het werd een weekend vol klein geluk, familietijd en puur plezier. Dankjewel Holiday Suites. Dankjewel Suity!



De huurprijzen beginnen vanaf 74 euro per nacht voor een studio voor 2 personen, maar er zijn ook grote appartementen met plaats voor 11 personen. De oppervlakte van een appartement varieert van 29 m² tot 78 m². Holiday Suites richt zich tot gezinnen en grote groepen (er zijn communicerende kamers), maar evengoed tot 2 personen (deze studio's zijn ook geschikt voor andersvaliden). Iedereen is welkom! Mama, papa, kinderen, grootouders, tantes, nonkels, vrienden en vriendinnen én zelfs de hond! Het vakantiedomein is huisdiervriendelijk. 

De vakantieverblijven bevinden zich in De Panne, Westende, De Haan, Blankenberge, Zeebrugge, Houthalen-Helchteren (check!), Equihen, Oye-Plage en Bray-Dunes. 

Hou de website van Holiday Suites zeker en vast goed in de gaten, want er staat nog heel wat te gebeuren! Zo kan je vanaf 2020 niet enkel dichtbij op vakantie, maar ook wat verder weg: er komen bruisende locaties op zo'n 15 minuten van Nice. 


Meer weten?
https://www.holidaysuites.be/

Zelf zin om er met Holiday Suites tussenuit te knijpen? Dan mogen wij je 10% korting geven op je boeking. Gebruik deze code: HSGETESTOPKINDEREN10.