De stad Oostende nodigde ons vorig weekend uit om Winter in het Park en de spectaculaire lichtshow te ontdekken. Omdat 1 dag Oostende ons te...

Winterpret in Oostende

De stad Oostende nodigde ons vorig weekend uit om Winter in het Park en de spectaculaire lichtshow te ontdekken. Omdat 1 dag Oostende ons te kort leek, gingen we op zoek naar een hotelletje. We boekten er een familiekamer en gingen op citytrip... naar Oostende.

"Met de trein naar Oostende", dat deden we vorig weekend. Normaal gezien een vlotte aansluiting vanuit Antwerpen Berchem. Maar door werken moesten we overstappen in Gent. 2 uurtjes sporen, maar mama zorgde voor een uitgebreide catering en leuke activiteiten op de trein. We waren er zo.
Eens in Oostende aangekomen en gesetteld op onze kamer, trokken we richting het Wapenplein. Daar staat het stulpje van de Kerstman tijdelijk opgesteld. En de Kerstman zelf? Die was speciaal vanuit Rovaniemi in Lapland afgereisd om onze kerstfoto compleet te maken. Het huis van de Kerstman is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend tussen 13u30 en 17u30. Op maandag 25 december en maandag 1 januari is zijn huisje gesloten voor het publiek.


Op het plein voor het huis van de kerstman stond een herder met zijn schapen. Geloof me, schapen en Elien: dat is een absolute match. De schapen stonden er het hele weekend. Zaterdag stonden ze binnen een omheining en mochten ze volop gestreeld worden, wat later liepen de schapen in kudde over het plein en mocht je ertussen lopen om ze te knuffelen. Op zondag stonden ze opnieuw in een omheining, én mocht je er mee in kruipen. Elien en schaap 213, dat was liefde op het eerste zicht.


In het shopping center vlakbij zagen we 2 zingende sneeuwmannen staan en wat later kwam er een wandelende én pratende kerstboom voorbij. 


's Avonds stonden we net op tijd klaar voor het unieke winterspektakel. We waren niet alleen. Een massa volk troepte samen in én voor de populaire winkelstraat. De volledig Adolf Buylstraat werd overkapt met een verlichte koepel van wel 188 meter lang. Voor een optimale beleving moet je eigenlijk onder de tunnel gaan staan. Maar daar was geen plaats meer. Elien en Lore kropen met andere kinderen op een tribune om over de grote mensen te kunnen kijken naar de lichtshow op muziek. De 232 500 lichtjes bewegen vrolijk op het ritme van de muziek. De show vindt elke dag 4 keer plaats: om 16u45, om 17u45, om 18u45 en om 19u45.


Het beste hielden we voor zondag. Dan gingen we naar Winter in het Park. Het Leopoldpark werd omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt met centraal een reusachtige ijspiste. Schaatsen, dat hadden de meisjes nog nooit gedaan. Elien keek er ontzettend naar uit. Ze had de smaak te pakken gekregen toen ze eerder die week na school over het ijs naar huis moest schuiven. We huurder schaatsen én een schaatshulp. We startten op de kinderpiste. Rustig aan. Wat hadden we plezier! De pinguïn was een grote hulp. Met vallen en opstaan werden we steeds meer zelfzeker op het ijs. En niet veel later wilden de meisjes op de grote piste. De grote piste met de grote kerstboom in het middag. Zo gezegd, zo gedaan. De pinguïn ging mee. En vlak daarna werd de pinguïn geruild voor de banaan. De 2 meisjes namen plaats en mama mocht duwen. Dolle pret! Daarna dronken we nog een Almdüdler (en Glühwein) om op te warmen. De kerstmarkt moet ook de moeite zijn om 's avonds te bezoeken, met alle lichtjes aan. We zullen nog eens terug moeten gaan...


De zee? Ja, die zagen we natuurlijk ook! We maakten een korte wandelingetje op het strand en op de dijk. Elien en Lore zagen sporen van honden, maar ook van een vos, en let op: zelfs van een beer!


Waarom Oostende volgens ons dé ideale citytrip tijdens deze winter is, volgens ons? Oostende heeft het allemaal: goed bereikbaar met de trein, zee & strand, heerlijk om uit te waaien, gezellige winkelstraten, schaatspiste, kerstmarkt, kerstsfeer, lichtjes en versiering en knotsgekke animatie. We genoten er van een ontspannend weekend en zijn helemaal in kerstsfeer. 

En er valt nog veel meer te beleven:
* de inpakbalie: je pakjes worden door de inpakspecialisten gratis ingepakt, je mag een vrijwillige bijdrage doen voor Music for Life
* Alice in Wonderland: Kursaal Oostende pakt uit met het sprookje Alice in Wonderland
* Chrismas village: op het Vissersplein: 150 verlichte kerstbomen én de vele kraampjes met lekkers dompelen je helemaal onder in de kerstsfeer


Meer weten?
https://www.visitoostende.be