De voorbije weken stond de boterhammendoos centraal op onze blog. Dit naar aanleiding van de enquĂȘte van Libelle in verband met de lunchmome...

Nog enkele opvallende lunchbox-cijfers

De voorbije weken stond de boterhammendoos centraal op onze blog. Dit naar aanleiding van de enquĂȘte van Libelle in verband met de lunchmomenten op school Ă©n de inhoud van de boterhammendoos. Tot slot nog enkele opvallende cijfers...

De feiten:
* In meer dan de helft van de gezinnen (52%) beslist het kind samen met de ouders wat er er in de lunchbox komt. Bij 14% kiest het kind helemaal zelf wat er in de lunchbox komt.
* Het klaarmaken van de lunchbox duurt gemiddeld 8,3 minuten.
* 8 op de 10 maakt de boterhammendoos 's ochtends. 
* 76% van de ouders geeft aan dat ze een gezondere lunch zouden willen meegeven met hun kind. Waarom doen ze dat dan niet?
1 Mijn kind wil dat niet (25%)
2 Het neemt te veel tijd in beslag (12%)
3 Het is niet zo makkelijk om gezonde lunches klaar te maken (11%)
4 Ik heb te weinig inspiratie voor gezonde gerechten (11%)
* Bijna de helft van de ouders (48%) vindt dat de school nog meer zou moeten doen rond gezondheid (informeren, gezonde drankjes aanbieden, ...).
* 90% van de ouders zou het positief vinden als de school gezonde koude of warme lunches zou aanbieden.83% zou z'n kind daarvan laten eten.

* 44% zou daarvoor 1 tot 3 euro willen betalen, 36% 4 tot 5 euro, 5% 6 tot 8 euro.
* 48% vindt dat de school gratis gezonde maaltijden zou moeten aanbieden.
* 7 op de 10 ouders (68%) geven aan dat er in de school van hun kind warme maaltijden worden aangeboden. Bij 36% kosten die tussen 1 en 3 euro, bij 33% tussen 4 en 5 euro.
* Volgens 29% van de leerkrachten gebeurt het wel eens dat kinderen gĂ©Ă©n lunch bij zich hebben. 



Meer weten?
https://www.libelle.be

Foto's?
Libelle/Mariet Daemen