We kregen een uitnodiging van Holiday Suites voor een weekend Bray-Dunes. Hmmm, net het weekend waarin we Eliens verjaardagsfeestje voor de ...

Fantastische herinneringen

We kregen een uitnodiging van Holiday Suites voor een weekend Bray-Dunes. Hmmm, net het weekend waarin we Eliens verjaardagsfeestje voor de familie gepland hadden. Wat nu? Getwijfel. Tot Lucia ons liet weten dat op zaterdag (op Eliens verjaardag!) een bezoek aan Plopsaland gepland stond. Dan kon ik niet anders. We moesten mee op weekend! En wat zijn we blij dat we dat deden!

Ik kende Holiday Suites nog niet. Deze Belgische groep bestaat nochtans al van 2011 en groeide al snel uit tot een grote speler op de Belgische en Noord-Franse markt van vakantiewoningen, vakantieparken en vakantieresidenties. Betaalbaar vakantiecomfort dichtbij huis. Jij kiest je bestemming: de Belgische kust, Limburg of de Franse Opaalkust. Holiday Suites zorgt voor de comfortabele en gezellige accommodatie. En geloof me, in de omgeving zal altijd iets te beleven zijn.

Wanneer wij naar zee gaan, gaan we altijd naar De Panne: de laatste Belgische badplaats voor Frankrijk. Wanneer Dries daar gaat joggen, loopt hij op het strand tot in Bray-Dunes en terug. Maar daar stopt het ook. We maakten nog nooit 'de grote oversteek' naar de Franse Opaalkust. De charmes van de Noordzee stoppen echter niet bij de Frans-Belgische grens. Daarvan wilde Holiday Suites ons overtuigen met een weekend in hun spiksplinternieuw appartementsgebouw in Bray-Dunes.

Vanaf 15 uur mochten we ons appartement in. Dries moest die vrijdag nog werken, dus gingen we hem oppikken aan zijn werk in het centrum van Brussel. Na de typische files in en rond Brussel, kwamen we rond 18 uur aan op onze bestemming: La Brise Des Dunes in Bray-Dunes. Vlakbij is een ruime parking. Het complex ligt net over de Belgische grens. De straat is de verbinding tussen De Panne en Bray-Dunes.

 

We werden ontvangen door een team van Holiday Suites. Maar dat is niet altijd zo. Enkele dagen voor je vertrek ontvang je een mail. Daarin vind je de nummer van je appartement, de code van de voordeur en de code van het appartement zelf. Vanaf 15 uur kom je aan wanneer je wil. Holiday Suites werkt met een digitale receptie. Zo hoef je niet aan te schuiven aan de balie voor je sleutel. Aankomen, de voordeur openen met de code, je appartement of woning zoeken en de deur openen met de juiste code. Handig. We gingen meteen op ontdekking in ons appartementje voor het weekend.

Je valt meteen met de deur in huis. Bij het binnenkomen, kom je in de kinderslaapkamer. Een stapelbed! "Mag ik al vanboven slapen? Ik ben nu toch bijna zes?", vraagt Elien. In het appartement in De Panne staat ook een stapelbed, en daar slaapt Elien beneden. Want "op de sticker staat dat je pas vanaf 6 jaar vanboven mag slapen". Maar omdat ze nog diezelfde nacht 6 wordt, mag ze deze keer bovenaan slapen. *pretoogjes* Het onderste bed biedt nog extra opbergruimte in de lade onderaan.


Aangrenzend aan de slaapkamer van de meisjes is het toilet. Heel erg proper en verzorgd. Er is ook 1 toiletrol voorzien, die had ik dus voor niks meegebracht. Het enige nadeel aan dit toilet is dat er een lavabootje ontbreekt. Om je handen na een toiletbezoek te wassen, moet je dus telkens naar de badkamer of de keuken.

Tussen de 2 slaapkamers is een schuifdeur. Handig. Onze slaapkamer had een ruim dubbelbed. Ook hier is voldoende opbergruimte: een 10-tal kapstokken om kleding op te hangen, 2 ruime lades onder het bed, verschillende opbergvakken boven het bed, ... 

Op elk bed lag een lakenset klaar met hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop. Ook de kussens en dekbedden zijn voorzien. De lakens waren spik en span. Mooi wit, proper gewassen en verpakt in plastic. De lakenset is inbegrepen in de prijs. Dat is makkelijk, je hoeft dus niet te sleuren met al dat gerief van thuis. 

Een baby? Dan kan je een babykit bijboeken. Met die kit krijg je een babybedje en een stoeltje. Het bedlinnen moet je voor het babybedje wel zelf voorzien. 

Vanuit onze slaapkamer, kan je de badkamer in. Een erg grote douche, een grote lavabo, 4 haakjes aan de muur, een handdoekdroger, een haardroger en voldoende opbergruimte onder de lavabo. En proper, heel proper.

Tussen de slaapkamer met het dubbelbed en de leefruimte zit ook een schuifdeur. Er is een eethoek, een zithoek, een bureau met flatscreen en een afsluitbare keuken. De keuken is uitgerust met: een broodrooster, een waterkoker, 4 borden, 4 tassen, 4 glazen, kommen, een microgolf/combi-oven, een koffiezet, een vaatwasmachine, een koelkast, pannen en bestek. Je krijgt een klein pakket met daarin een handdoek, een schoteldoek, 2 vaatwastabletten en een sponsje. Wij gebruikten het keukentje enkel om wat fruit koel te houden in de koelkast en om de afwas van het ontbijt van zondag te doen. Wanneer je de keuken niet nodig hebt, kan ze afgesloten worden. Dan betaal je minder voor je verblijf. Wanneer je de keuken wel wil gebruiken, zijn er misschien een aantal dingen die je kan missen: een schaar, blikopener of flessenopener. Die breng je dus best mee.



De zithoek bestaat uit een eenzit en een tweezit. Onder het salontafeltje zitten nog 2 poefen verstopt. Die kan je er makkelijk onder uit schuiven.Vanuit de zithoek hebben we zicht op de woning met café aan het overkant van de straat en in de verte zien we de weilanden. Ons appartement grenst aan de straatkant. Maar met de ramen dicht, hoor je zo goed als niets van het verkeer. Zaterdagavond werd het café aan de overkant omgetoverd tot danstent. De muziek stond vrij luid, maar met gesloten ramen én een gesloten deur tussen de slaapkamer en de zithoek viel dat lawaai volledig weg. En we sliepen als roosjes. 

Een leuk surplus aan ons appartement is het terras. Gezellig om een boekje te lezen, een aperitiefje te drinken of gewoon even te genieten van de buitenlucht. Een oase aan rust was ons terrasje niet, want we zaten aan de straatkant. Zit je liever wat rustiger, dan kan je bij het boeken altijd vragen of je een kamer aan de achterzijde kan krijgen.

Bij het vertrek, wordt gevraagd om de vuilnisbakken en de vaatwasser leeg te maken. Je moet de lakens van de bedden trekken. Alle deuren en ramen sluiten en de verwarming uitschakelen. Er staat een stofzuiger in de leefruimte. Zou dat een stille hint zijn dat je toch heel even het grootste vuil moet doen verdwijnen? Je moet het vakantieverblijf voor 10 uur verlaten. Lukt dat niet? Dan kan je een latere check-out aanvragen.

Holiday Suites had voor ons een programma voorzien om de troeven van de regio in de kijker te zetten. En wat voor een programma! Het begon al vrijdagavond. Na aankomst werden we verwacht in Bowl Inn De Panne. Daar werden we getrakteerd op stone-grill. Samen aan tafel, ons vlees zelf lekker grillen op een warme lavasteen. Het was super gezellig! Na het dessert, trokken we bowlingschoenen aan voor 2 spelletjes disco-bowling. 



Na een waanzinnig gezellige avond, trokken we terug naar ons verblijf. Na 10 minuutjes autorijden waren we alweer in ons appartementje. We stopten de meisjes snel in bed, want zaterdag zou een drukke dag worden! En mama en papa? Die begonnen ballonnen op te blazen. Want zaterdag beloofde niet enkel een drukke dag te worden, ook een speciale dag! Een verjaardag!



Toen Elien zaterdagochtend de deur van haar slaapkamer open schoof, betekende dat de start van een feestelijke dag. We werden om 10 uur verwacht in Maya-land voor een lekker ontbijt. En daarna genoten we, samen met mascotte Suity, van een fantastische dag vol quality-time in Plopsaland.

Zondagochtend werd er op de deur geklopt. Daar kwam ons ontbijt aangereden. We kregen een zakje voor mama en papa met 2 chocoladekoeken en 4 croissants en een zakje voor de meisjes met 2 chocoladekoeken en 2 croissants. Iedereen kreeg fruitsap en we lieten 2 tassen uit ons keukentje vullen met koffie en chocomelk.


Zondagvoormiddag werden we verwacht in Parc Zoologique Fort Mardyck, op zo'n 23 kilometer en een klein halfuurtje rijden van Bray-Dunes. Parc Zoologique is een klein, verzorgd dierenpark met: kippen, konijnen, cavia's, geiten, pauwen, bevers, vogels, ooievaars, schildpadden, uilen, maar ook enkele meer exclusieve dieren: aapjes, lynxen, beren, flamingo's, zeehonden, ara's en miereneters. Ontzettend handig dat op de infoborden de namen van de dieren en de informatie ook in het Nederlands vermeld staan. Je kan ook een rondleiding doen met een gids, maar daarvoor moet je Frans in topconditie zijn. Er zijn verschillende gezellige picknick-plaatsen in Parc Zoologique.

Regelmatig wordt er door het park afgeroepen welke dieren gevoederd worden, ook de zeehondentraining wordt zo aangekondigd. We maakten kennis met de 3 zeehonden. En stonden wat later oog in oog met een beer. Zo dicht stonden we nog nooit bij een echte beer. Hij lag tegen zijn raam en wij plakten er aan de andere kant tegen. Heel indrukwekkend! En even later werden de 2 beren gevoederd. Mooi om zien vanop de eerste rij.



In de namiddag stond er nog iets leuks op het programma. We werden verwacht in Le Paarc des Rives de l'Aa. Eigenlijk wisten we helemaal niet wat we ervan mochten verwachten. Dit recreatiegebied van 175 hectare ligt aan de oever van de Aa. Je kan er sporten en heerlijk ontspannen. Het werd al snel duidelijk wat wij er mochten doen. We kregen allemaal een pasje, goed voor zo'n 8 activiteiten. We beleefden een fantastische namiddag. 

Eerst genoten we van het water. Bootje baden en ondertussen de kleine visjes zoeken. Heerlijk!


Daarna begonnen we aan onze sportieve namiddag. We moesten rekenen op ongeveer 4 uren om alle activiteiten te doen:
* Watter Roller: Per 2 mochten we 10 minuutjes in de gigantische waterbal. Het was hi-la-risch! We slaagden er maar niet in om rechtop te blijven en vlogen van links naar rechts, van boven naar onder. Lore vond er maar niks aan. Ze wou er zo snel mogelijk weer uit. Elien mocht dus 2 keer 10 minuten. Geweldig, vond ze het!
* Pédalo: 30 minuten met z'n vieren op een pedalo in het water. Elien wou absoluut vooraan zitten en trapte samen met papa.
* Kayak: We kregen 30 minuten lang een kayak voor 4 personen. Iedereen die wou kreeg ook een peddel. Het was de eerste keer dat we met z'n allen in een kayak zaten. Het was trouwens ook de eerste keer dat de meisjes in een kayak zaten. Fantastisch!
* Vélo: We kregen allemaal een helm en een fiets. De kinderfiets was nog iets te groot voor kleine Lore. Dus zij stapte in de fietskar. We mochten 30 minuten fietsen, net genoeg voor een toertje rond het water.
* Rosalie: Daarna deden we hetzelfde toertje nog een keer met Rosalie, een toffe go-car waar we met z'n allen op konden.
* Kids PAarc: Tot slot mochten de meisjes 30 minuten op de gigantische springkastelen en waterbootjes. 



We hebben er ontzettend van genoten. Sportieve familietijd, samen nieuwe ervaringen opdoen, samen nieuwe sporten ontdekken. Het was fan-tas-tisch!
Holiday Suites staat garant voor vakantieverblijven in een omgeving waar altijd iets te beleven valt. Holiday Suites wilde bewijzen dat er heel wat troeven in de omgeving van Bray-Dunes zijn. En echt waar: we kennen de buurt toch een beetje, maar waren aangenaam verrast van alle activiteiten: natuur, sport en pretpark. Familietijd, 100% genieten van de activiteiten, en vooral van elkaar. Geloof het of niet, er valt hier nog véél meer te beleven:
* genieten van de natuur: natuurreservaat Les Dunes du Perroquet, 365 hectare grote duinen tussen Bray-Dunes en De Panne of in de Dune Marchand. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.
* pret op het strand: dit verblijf is hooguit 1 kilometer van het strand. Wil je er een echte strandvakantie van maken, dan heeft Holiday Suites nog enkele verblijven dichterbij de kust. 
* de Camélus: een boerderij met 40 verschillende diersoorten 
* Plopsaqua: glijbanen, een buitenbad, een wildwaterbaan, een stormbad en een speeldorp. 
* De Panne op 5 kilometer
* sport: tennisterreinen, een golfclub en een mooi verzorgde minigolf vlakbij  

We waren vlakbij de kust, maar we hebben geen tijd gehad om naar het strand te gaan. Er was zoveel te doen. We hadden er gerust nog enkele dagen langer kunnen blijven. 

Residentie La Brise des Dunes biedt 45 vakantiestudio’s en -appartementen (130 bedden) met alle comfort, en vaak ook met balkon. De huurprijzen starten vanaf 83 euro per nacht voor een basisstudio voor 4 personen, maar er zijn ook luxueuze appartementen beschikbaar met plaats voor 6 personen. De oppervlakten variëren van 24 m² tot 43 m².
  Wat maakt Holiday Suites zo speciaal?
* Je kan al vanaf één nacht een verblijf huren. 
* De vakantieverblijven zijn spliksplinternieuw. 
* Je hoeft je niet aan te melden of uit te checken aan de receptie. Je kiest zelf wanneer je aankomt en vertrekt. De toegang tot de kamer krijg je heel eenvoudig met de digitale code. Wil je graag toch langer blijven dan voorzien? Dan kan je je verblijf verlengen met een late check-out of een extra nacht.
* Er valt heel wat te beleven in de omgeving. 
* Ideaal voor gezinnen met kinderen.
* In je appartement ligt documentatie over de omgeving: wat valt er allemaal te beleven én kortingsbons voor activiteiten in de buurt. 

Wanneer je zelf een verblijf met Holiday Suites overweegt, bekijk dan zeker de verschillende arrangementen. Vanaf € 274 krijg je bijvoorbeeld gratis tickets voor het hele gezin voor Plopsaland De Panne.


Meer weten?
https://www.holidaysuites.be/