Woensdag kwam STORM - Letters van Vuur uit in de Vlaamse bioscopen. We stuurden Lore en Emma naar de première van deze grootse avonturenfilm...

Storm, van begin tot eind boeiend

Woensdag kwam STORM - Letters van Vuur uit in de Vlaamse bioscopen. We stuurden Lore en Emma naar de première van deze grootse avonturenfilm. 

"De trailer van Storm hadden we al een aantal keer op TV gezien, groot was de meisjes hun vreugde toen ze wisten dat we naar de première mochten gaan. We maakte er een uitstapje van met het gezin en iedereen had er zin in", vertelt mama Els enthousiast.

Getest op kinderen stuurde het gezin richting het Zuiderpershuis voor de première. "Vooral Lore was onder de indruk toen ze het gebouw aan de buitenkant zag. De rode loper lag uit, we voelden ons een beetje VIP. Toen we binnen kwamen, kregen we allerlei gadgets van Ketnet: een kussentje, stickers en een poster. Lore en Emma zijn grote Ketnetfans, dus ze waren er blij mee."


"Eenmaal binnen in de zaal konden we goede plaatsjes bemachtigen. Het wachten werd verzacht door een spelletje met een lampje dat je kreeg toen je binnen ging. Je moest er op het scherm mee richten en dan kwamen er allerlei ballen tevoorschijn. Net voor de film ging beginnen, maakte Peter Van Begin zijn opwachting. Hij werd aangekondigd door Ketnetwrapper Thomas en er volgde een klein interview. Toen was het tijd om de film te laten beginnen: dit was het moment waar iedereen op gewacht had."


Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten, die in het grootste geheim ook verboden teksten drukt. Het jaar is 1521 en de Inquisitie zwaait ongenadig de plak over Antwerpen. Ook Storms veilige leventje komt volledig op z’n kop te staan wanneer Klaas op heterdaad wordt betrapt. Storm vlucht net op tijd weg met de originele briefletters en wordt het middelpunt van een klopjacht. Achtervolgd door soldaten krijgt hij hulp van Marieke, een meisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden van de brandstapel. Maar wie kunnen ze nog vertrouwen?

"De film laat je niet veel tijd om af te dwalen. Van begin tot eind boeiend, met een mooi verhaal, goede decors en prima acteurs. De hoofdrolspeler Storm is zo’n sympathiek personage, dat je onmiddellijk begint mee te leven."


Ook mama Els was geboeid door Storm. "In tegenstelling tot bij andere kinderfilms moest ik geen moeite doen om het geeuwen te onderdrukken, de film is ook voor volwassenen leuk om te bekijken.
  
"Bij het buitengaan staken de meisjes hun beoordelingslampje in de “Wauw”-doos. Die was goed gevuld! Nog even een snelle foto met Peter Van Den Begin, die ons wist te vertellen dat de rol van slechterik spelen best wel leuk was."


Je kan Storm zelf gaan bekijken in de bioscoopzaal. Hier vind je alle vertoningen.


Meer weten?

http://www.jekino.be/nl/filmcatalogus/interne_films/storm-6048.html