Elien en Lore kijken altijd erg uit naar het feest op Kerstavond bij Moe en Boempa. "Hoeveel keer nog slapen?" "Hoelang nog t...

Benieuwd naar onze aftelkalender?

Elien en Lore kijken altijd erg uit naar het feest op Kerstavond bij Moe en Boempa. "Hoeveel keer nog slapen?" "Hoelang nog tot we weer feesten?" Om het aftellen concreet te maken, hebben we elk jaar een aftelkalender. We hadden er al eens eentje van Lego en één van Playmobil, maar ook al veel zelfgemaakte kalenders passeerden de revue. Dit jaar gaan we weer voor zelfgemaakt.

Er bestaan 1001 manieren om af te tellen naar Kerst. Ik koos dit jaar voor 24 crackers met Playmobil. Het concept is erg eenvoudig: verzamel 24 wc-rolletjes, koop een rol inpakpapier (of crêpepapier), voorzie 24 leuke kleine gadgets (Lego, Playmobil, sleutelhangertjes, kleine doosjes met rozijntjes, autootjes, ...). Ik verzamelde 24 Playmobil figuurtjes.


Elk figuurtje wordt in een stukje crêpepapier verstopt (dit hoeft eigenlijk niet, maar ik doe het omdat Elien en Lore de crackers mee helpen maken, anders zien ze meteen wat erin zit). Het figuurtje gaat vervolgens in het wc-rolletje (zorg er dus voor dat je gadgets klein maar fijn zijn).


Ik koos voor bruin-zwart inpakpapier met kerstfiguren erop. Leuk is dat de meisjes de figuurtjes kunnen inkleuren. Dat doen ze zorgvuldig.


Elk rolletje wordt ingepakt met een stukje inpakpapier. Aan weerszijden een lint eromheen en de cracker is klaar. We stoppen alle crackers in een houten kistje. En kunnen niet wachten... nog 23 keer slapen en het is weer feest! (Maar eerst vieren we nog Sinterklaas, de verjaardag van Peke, de verjaardag van Moe én de start van de kerstvakantie!)


De eerste cracker? Die is vandaag al aan de beurt! Trekken maar, meisjes!