Zomervakantie… Een heerlijke tijd! Niks moet, alles mag. Elke dag buitenspelen! Van je eigen tuin kan je een avontuurlijke speeltuin maken m...

Pijlen richten in eigen tuin

Zomervakantie… Een heerlijke tijd! Niks moet, alles mag. Elke dag buitenspelen! Van je eigen tuin kan je een avontuurlijke speeltuin maken met onder andere de Softarchery set van Geologic. Boogschieten in je eigen tuin? Het kan! Thibo en Elien testten het uit.


We mochten voor Decathlon een Softarchery set van Geologic weggeven aan Thibo én we kregen er zelf ook eentje om deze zomer uit te testen. Deze zelfdragende schietschijf bevat 1 boog voor links- en rechtshandigen en 2 pijlen.


Alles zit erg compact opgeborgen. De ‘doos’ is tegelijk de schietschijf zelf. Gewoon uit elkaar halen en in elkaar schuiven. Handig! En makkelijk op te bergen ook, het neemt helemaal niet veel plaats in. Ideaal, want ons tuinhuis zit al helemaal vol met buitenspeelgoed dat wel veel plaats inneemt. In de doos zitten 2 pijlen opgeborgen en de boog zelf. Die boog is echt een kanjer, zo groot (1,36 meter!)! Groter dan Elien zelf dus.


De boog bestaat uit 2 delen, die moet je in elkaar schuiven. Dan enkel nog het touw er op spannen. Toen het pakje aankwam, wilde Elien natuurlijk meteen beginnen boogschieten. Even wachten tot papa ons kon helpen de boog in elkaar te steken, dat zat er niet in. Dus het was aan mama. Techniek en mama… is echter geen top-combinatie. De handleiding die erbij zit is vrij beknopt, dus ik moest zelf nadenken. Het in elkaar steken van de boog (boven- en onderkant in elkaar schuiven), dat lukte nog. Maar dan… het touw. Wanneer ik het er boven op schoof, sprong het onderaan los en omgekeerd. In de handleiding vond ik niet onmiddellijk iets terug over het opspannen van dit koord. Dan maar logisch nadenken. We zetten de boog op het gras en zetten er druk op zodat die een beetje plooide en ja hoor, zo lukte het. De boog is trouwens bruikbaar voor links- en rechtshandigen.


Toen op een ochtend eind juni een postbodewagen stopte bij Thibo voor de deur, vloog hij vol verwondering naar buiten. “De postbode had een grote kartonnen doos bij en vroeg: ‘Ben jij Thibo Dehaudt?’. Trots als geen ander zei hij: ‘ja’ en nam het pakje aan en mee naar binnen. Samen met vriend Iben, neef, nicht en zus deed Thibo het pakje open", vertelt mama Joline.


"Hij was heel blij met de pijl en boog." Thibo’s papa was wel thuis en hielp hem de set in elkaar steken. “Ik schrok ervan, maar Thibo wist zelf van de sportdag op school hoe hij het moest doen. Hij nam pijl en boog en schoot recht op het bord. Niet in de roos, maar toch al raak!


De vrienden daagden elkaar uit met een spelletje boogschieten. “Hij is er superblij mee!
En de neef van Thibo? Die wil nu ook zo'n set! 


Ook bij ons thuis werden al heel wat pijlen afgeschoten deze zomer! De set is geschikt vanaf 8 jaar, maar vroeger kan ook. Elien is bijna 5 en vindt het geweldig. Lore is nog te klein, zij is 3 en kan onvoldoende kracht zetten om haar pijlen weg te schieten. Op de boog is duidelijk aangegeven hoe je de pijl moet klaarzetten. In het gleufje schuiven, tussen de 2 witte streepjes op het koord vastzetten en dan schieten maar! Elien was er meteen mee weg. Ze schoot ook al snel raak. Ik schrik ervan hoe goed ze kan richten. De pijlen hechten zich vast op de stevige schietschijf door hun zuignap. Ze zijn ook gemakkelijk terug te verwijderen door het lipje aan de zuignap.


De schietschijf is 65 op 65 centimeter groot. Er zijn verschillende zones gekleurd met puntentelling. We schieten om de beurt onze 2 pijlen af en tellen dan de punten. Ik laat Elien niet alleen spelen, want dat vind ik te gevaarlijk. We zorgen er ook altijd voor dat iedereen achter de ‘schutter’ blijft. De pijl vliegt zo’n 5 tot 10 meter weg en heeft dus wel een zekere snelheid. Ik zou niet willen dat kleine zus het doelwit wordt. En eerlijk? Ik vind het niet zo erg om erbij te blijven. Want ik speel zelf ook graag mee. Dat is trouwens meteen een extra troef van dit boogschiet-set. Het is ook een ge-wel-dig spel voor volwassenen! Iedereen speelt mee. 


Onze speeltuin heeft er dus weer een extra uitdaging mee. Vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen, tantes en nonkels die op bezoek komen, … iedereen wordt uitgedaagd voor een spelletje boogschieten!

De Softarchery set is te koop bij Decathlon voor € 49,99.
 


Meer weten? 
http://nl.decathlon.be//set-boogschieten-softarchery-

0 reacties: