Ik geef het toe: ik drink veel te weinig. Aan 1,5 tot 2 liter water kom ik bijlange niet! Aan tafel drinken we water en de kindjes nemen ee...

Nog een glaasje water?

Ik geef het toe: ik drink veel te weinig. Aan 1,5 tot 2 liter water kom ik bijlange niet! Aan tafel drinken we water en de kindjes nemen een drinkfles water mee naar school, maar misschien drinken we tussendoor te weinig? Tijd voor verandering! Sipwell?

In de week drinken we altijd water. Het water dat bij ons op tafel komt? Kraantjeswater: lekker, goedkoop, gezond én milieuvriendelijk. In het weekend komt er wel vruchtensap op tafel.

Toen we gevraagd werden om voor SipWell de nieuwste waterkoeler uit te testen, wisten we niet goed wat we moesten verwachten. De waterkoelers die we kennen zien er eerder saai en kleurloos uit. Maar saai of kleurloos is het allernieuwste design van SipWell allerminst! De SipWell Sublimo Sparkle bestaat in zwart, wit, geel, groen, grijs, aqua, zwart-grijs combinatie of rood. We mochten zelf een kleurtje kiezen. 


We gingen voor de kleur van de liefde: felrood. Halfweg maart werd het toestel thuis geleverd. We spraken een dag af en 's morgens kreeg ik een sms met het verwachten uur van aankomst. Handig. Het installeren ging vlot, op nog geen halfuur tijd stond het toestel hier te blinken. We kregen er 5 flessen van 10 liter bij én een maand tijd om de SipWell aan een grondige test te onderwerpen.


Toen de meisjes die dag na school thuiskwamen, wisten ze niet wat ze zagen. Ze wilden meteen een glas om te proeven. Het toestel is zeer makkelijk te bedienen. Je hebt eigenlijk maar 3 'knoppen'. Een touch-knop voor gekoeld bruiswater en 2 drukknoppen: eentje voor plat water op kamertemperatuur en eentje voor gekoeld plat water. Veel uitleg hadden de meisjes niet nodig. Ze hadden het snel door! De bron van het SipWell water? Die bevindt zich op zo'n 40 meter diepte. Het water wordt op natuurlijke wijze door fijne zandlagen gezuiverd en gefilterd. Hoogtechnologische installaties zorgen voor een perfecte mineralenbalans. SipWell water is verantwoord water: voor iedereen, van kind tot volwassenen, voor aanstaande moeders, voor jonge kinderen en mensen op dieet. En dit verantwoord water is nog lekker ook! 

Je eigen glas water tappen? Ge-wel-dig vinden de meisjes het! Elien en Lore zijn vooral fan van de bruiswater-functie. Je raakt de knop aan, even wachten, en er spuit een straal gekoeld bruisend water in je glas. Dat smaakt heerlijk! 


We hebben de voorbije maand opvallend meer gedronken dan anders. Ik zette geen water meer op tafel, maar enkel lege glazen. Iedereen ging zijn/haar eigen glas vullen. Meestal kozen de meisjes voor bruiswater. Het bruisend water is steeds een vaste hoeveelheid, bijna een glas vol. Dat was voor de meisjes teveel om in één keer op te drinken. Ze dronken hun glas bruiswater dus meestal niet helemaal leeg. Bij het plat water bedien je zelf en kan je zo veel of zo weinig nemen als je zelf wenst. 


Het toestel is groot en erg aanwezig in je interieur, maar dat stoorde op geen enkel moment. Het design is leuk en het toestel maakt gewoon deel uit van je inrichting. Wat we wel misten aan dit type, is een aan- en uitknop. Andere SipWell-waterkoelers hebben dat wel. Het toestel is energiezuinig, maar 's nachts zetten we het toch graag af. Omdat dat volgens ons nog energiezuiniger is, én omdat het toestel ook wel fel licht gaf. De blauwe verlichting lichtte de woonkamer toch serieus op. Het toestel uitschakelen deden we nu door de stekker uit het stopcontact te trekken, een knop daarvoor zou handiger zijn. 

De waterflessen lijken zwaar, maar dat valt goed mee. Zonder al te veel moeite kreeg ik ze op het toestel. Even heen en weer draaien, tot je het hoort klikken en je kan weer drinken. 

Het was voor de meisjes een grote teleurstelling toen het toestel op een dag niet meer op de vertrouwde plek stond. De Sipwell-man was het terug komen oppikken, de proeftijd zat erop. Die avond stond er terug een kan water op tafel. Lore had het niet meteen door en kroop uit haar stoel, nam haar glas en liep naar de plek waar tot voor enkele uren de Sipwell stond. Beteuterd kwam ze terug. "Waar is het watermachien naartoe, mama?" De dag erop, stuurde ze papa met haar lege glas om water. Hij kwam terug met een glaasje kraantjeswater. "Nee, papa, ik wilde bruiswater." Een Sipwell-toestel is erg snel geïntegreerd én wordt al gauw onmisbaar. 


Het toestel is een heuse attractie in huis. Toen, in de Paasvakantie, vriendjes en vriendinnetjes kwamen spelen, werd hun aandacht meteen gewekt door ons 'watermachien'. Of ze een glaasje wilden? Natuurlijk wilden ze dat! Allemaal! En niet eentje... Ze dronken hun glaasje zo snel mogelijk op om er nog eentje te kunnen tappen. 

De service die Sipwell levert, is prima. De gemaakte afspraak wordt 's morgens via sms bevestigd. Je krijgt er dan meteen een concreet uur bij. Wanneer de Sipwell-man in de file staat of wanneer een vorige afspraak uitgelopen is, krijg je hiervan bericht via gsm. Handig. We hadden al vrij snel een probleem met de gas. We kregen enkel nog plat water, geen bruiswater meer. Blijkbaar zat er een kabeltje los, waardoor de gas uit de fles ontsnapt was. Niet veel later, kwam iemand langs om dit na te kijken en een nieuwe fles gas te installeren.

De Sipwell heeft ons gezin ondertussen verlaten, maar we denken nog vaak aan hem! Wat we vooral zullen onthouden? Water drinken is gezond! 

Bestellen kan via www.sipwell.be of  078/052 053. De waterprijspakketten voor gezinnen starten vanaf € 1,35 per dag en worden op afspraak geleverd. Het toestel wordt in de prijs verrekend met een eenmalige waarborg aan de start van je SipWell-avontuur.  


Meer weten?
www.sipwell.be

0 reacties: