Naar de kapper met de kinderen. Een ontspannende uitstap? Of pure stress? We stuurden Ka trijn en Lander naar R-style in Borsbeek. Zaakvoer...

Naar de kapper

Naar de kapper met de kinderen. Een ontspannende uitstap? Of pure stress? We stuurden Katrijn en Lander naar R-style in Borsbeek. Zaakvoerders Dave en Ingridje wilden hun kapsalon graag laten testen door kinderen. 


Op 10 juni 2013 openden Dave en Ingridje hun eigen kapsalon in het dorp van Borsbeek. Met R-style ging hun grote droom in vervulling: na jarenlange ervaring een eigen salon. Ingrid is altijd te vinden voor een leuke actie. Toen ze hoorde over Getest op kinderen, stelde ze meteen voor om haar kapsalon te laten uittesten door het meest kritische publiek: kinderen.

Mama Leen checkte vooraf thuis op de website of ze zo konden langsgaan of ze een afspraak moesten maken. "Het kan beide. Das wel leuk. Vlug de fiets op en naar de kapper. We zijn er al vaak gepasseerd, maar nog nooit geweest. Zou er veel volk zijn? We zijn binnen gestapt en direct kwam er een mevrouw naar ons toe. Ze vroeg van wie de haren gedaan mochten worden." Katrijn en zusje Kato staken onmiddellijk hun hand op. De vermoedelijke wachttijd was een halfuurtje. Dat lukte wel, volgens mama Leen.

Jassen aan de kapstok en de dames installeerden zich in de wachthoek. "Voor de grote mensen zijn er tijdschriften en voor de kindjes een tafel met stoelen en daarop kleurpotloden en tekeningen om in te kleuren. Er liggen ook een aantal leesboeken. Er staat nog een kast met bakken speelgoed in. En er is een tv. De meisjes zijn dadelijk beginnen spelen. Het wachten was dus niet zo erg." De meisjes hadden meteen de coole motor en de auto al gespot. Wat zouden ze kiezen?

 

We stuurden ook kleine Lander als 'mystery shopper' naar R-style. Het werd zijn eerste kappersbezoek. Lander besefte het nog niet zo, maar mama Yoni had toch een klein hartje. Hoe zou het verlopen. "We vonden het een zeer leuk en gezellig kapsalon. De kinderhoek vond Lander super leuk, hij heeft daar tijdens het wachten leuk zitten spelen. De service was zeer goed. Je werd meteen bij het binnenkomen aangesproken en geholpen en we kregen ook meteen iets te drinken aangeboden."Wanneer de meisjes aan de beurt zijn, krijgt mama Leen een drankje aangeboden. Koffie of water. "Katrijn is eerst aan de beurt. Moto of auto? Ze kiest toch maar voor de auto. Daarna mag ze kiezen tussen een cape van een prinses of van een elfje. De cape van de prinses wordt netjes rond haar gehangen, zo is het autootje bijna niet meer zichtbaar. De kapper vraagt wat er mag gebeuren. We kijken even samen en beslissen om de haartjes terug een beetje bij te knippen. Zodat ze terug kan zien zonder de froufrou voor haar ogen."


 
Zus Kato had thuis zelf al eens voor kappertje gespeeld. Ze knipte een stuk uit haar haren én een stuk uit de haren van haar zus. De kapper zorgde ervoor dat alles terug mooi gelijk kwam. "Met een spuit worden de haren nat gemaakt. Dat kriebelde.  En dan verdwijnen de stukjes haar op de grond. Beetje knippen, beetje kammen, knippen, kammen, naar daar kijken, een beetje draaien, nog eens nat maken en nog wat knippen en dan weer kammen. Dan drogen en als afwerking een glitterspray erover. Klaar. Nu de zus."


De verwachtingen van Yoni vooraf? "Dat het salon kindervriendelijk ging zijn en dat we goed onthaald gingen worden. Onze verwachtingen zijn zeker ingelost! Super vriendelijke mensen en kindvriendelijker kan haast niet. 2 leuke kappersstoelen, een plezante speelhoek en het personeel weet waar ze mee bezig zijn en hoe ze met kindjes moeten omgaan. Lander is zeer flink geweest en heeft braaf stilgezeten. Mama en Papa zijn zeer blij met het resultaat."


Pas aan het einde, aan de kassa, mochten Katrijn en Lander vertellen dat ze proefkonijntjes waren. Mama Yoni raadt dit kapsalon zeker aan. "Zeker voor mensen met kindjes. We komen nog terug! Eerlijk gezegd vinden wij 15 euro wel wat duur voor zo'n klein kindje, omdat je er nog niet veel model in kan knippen. Maar omdat het er zo kindvriendelijk is, zou ik het er wel aan uitgeven."


 
Katrijn en zus Kato krijgen nog een snoepje voor ze naar huis gaan. "Katrijn is de hele ochtend als een prinsesje behandeld. Jas aannemen, boekjes en speelgoed en tekeningen voor tijdens het wachten, geduld bij het knippen en daarna terug de jas aangeven en een snoepje voor we buiten gaan. Het personeel is heel lief voor kindjes en heeft veel geduld om tot een mooi resultaat te komen. Dank je wel R-style voor de knipbeurt. Jullie zien ons nog wel eens terug." En mama Leen houdt haar woord. Ze stuurde ondertussen papa en grote broer ook al langs voor een nieuwe look. 


 
Voor een bezoek aan R-style betaal je 15 euro tot en met 10 jaar. Zijn je kinderen ouder? Dan betalen ze het studententarief: 


Meer weten?
http://www.r-style.be/

https://www.facebook.com/R-style

0 reacties: