Getest op kinderen mocht al eens piepen naar de zomercollectie van Woody. Zachte pastels, knallende kleuren en een vernieuwd marinethema, da...

Kleurenclash voor positivo's

Getest op kinderen mocht al eens piepen naar de zomercollectie van Woody. Zachte pastels, knallende kleuren en een vernieuwd marinethema, dat zijn de grote zomerthema’s van deze Belgische collectie slaapkledij en homewear voor de hele familie. Zoals elk seizoen zijn de kleurenthema’s telkens gelinkt aan een grappig dier.

De hoofdfiguren van komend seizoen zijn een Vikingdraak, een watergek varken en een Bengaalse tijger die slangen bezweert. Samen maken ze er een dolle Woody-zomer van.

Draken spuwen vuur, hebben vleugels en zien er doorgaans angstwekkend uit. De drakenfamilie van Woody is er echter één van het zachte soort: het zijn grapjassen die graag de Viking uithangen. Ze dragen helmen met horens en vechten graag een robbertje met hun zwaarden. Net als de Vikings lijkt ook het kleurenpalet uit het Hoge Noorden te komen: de koele aquatinten doen Scandinavisch aan en worden gecombineerd met groengeel, oranje en lavendel. Prints van draken in volle actie, maar ook subtiele details zoal borduurwerk van een vikinghelm maken dit thema heel herkenbaar.



Wie beweerde ook weer dat varkens enkel van vieze modder houden? Dit cliché geldt niet voor het Woody-varken dat er altijd piekfijn bijloopt met zijn roze huidje. Dat komt omdat het dol is op water. Vanop de hoge springplank neemt het Woody-zwijntje een diepe duik in het zwembad. Geen wonder dat het de mascotte geworden is van het marinethema van Woody. Op het eerste gezicht lijkt dit “bleu-blanc-rouge” thema met brede strepen vrij tijdloos maar de manier waarop de blauw-witte strepen gecombineerd worden met een warm rood en met accenten van oudroze en beige voegt er een vernieuwende twist aan toe.


Color runs, vrolijke loopwedstrijden onder een ware explosie van kleuren, zijn geïnspireerd op het Indiase holi-festival. Dit vormt ook de invalshoek van het derde Woody-thema dat rond de Bengaalse tijger draait. Dit gestreept dier zien we in de rol van een fakir die tussen twee meditaties op zijn spijkerbed door ook nog de slangen bezweert. Dit exotische thema vraagt om felle kleuren zoals kanariegeel, oranje, felblauw en fuchsia. Ze worden verenigd in een ware kleurenclash, verwerkt in ringelle-strepen of in krachtige colorblockings.



De drie dieren en hun respectievelijke kleurencombinaties vormen de rode draad doorheen de pyjama’s voor de hele familie, van baby’s tot hun oma’s en opa’s. De positieve vibes van Woody werken immers aanstekelijk. Vele modellen binnen de grote Woody-familie lopen door van twee jaar tot XXL, niet alleen de modellen met dierenprints maar ook de effen pyjama’s in de themakleuren. Sommige modellen verlaten de slaapkamer en lenen zich perfect voor de yoga of voor een soft workout op het strand zoals mouwloze topjes, T-shirts en shorts, onesies en joggingpakken.


Daarnaast heeft elke leeftijdscategorie een aantal eigen modellen. Zoals het gamma van de allerkleinsten tot 18 maanden met een brede keuze aan kruippakjes, schattige jurkjes en bijhorende pamperbroekjes. De gewatteerde jasjes houden de ukjes lekker warm op frisse zomeravonden.



De ondergoedcollectie voor de jeugd van 2 tot 16 jaar kleurt zich in de seizoenstinten, wat uitnodigt tot een coole mix & match van singlets, T-shirts en slips in veelkleurige strepen en effen modellen voor de jongens. De meisjes hebben de keuze tussen effen, gestreepte en bedrukte modellen met een schattig strikjesmotief, afgewerkt met een contrasterend biesje. Hier reiken de modellen van topjes, hemdjes en eerste behaatjes tot drie slipmodellen.


De dierenthema’s reiken verder dan night- en homewear. Voor de kleintjes is er een uitgebreide baby-uitzet, van slaapzakken in verschillende maten, over slabbetjes, fopspeenhouders, mutsen, knuffels, sokjes en pantoffels tot badcapes en wikkeldekentjes.
Voor kinderen en volwassenen zijn er hoogwaardige dekbedovertrekken in prachtige kleurencombinaties in ruiten of strepen, met of zonder een dierenmotief. Kussenovertrekken, pantoffels, badhanddoeken, mokken en placemats zorgen ervoor dat Woody alomtegenwoordig is in huis.


Een vleugje glitter en een hoge dosis fashion, dit vat Girlzzz van Woody samen. Deze lijn voor meisjes van 2 tot 16 jaar is nu aan haar tweede seizoen toe en heeft al veel meisjesharten veroverd, zowel kleine meisjes als hun grotere zussen die er stiekem van dromen om een ster te zijn. Schitteren doen ze in ieder geval, in hun joggings met een reuzengrote glittervlinder of met bollen in lurex. “Fly me to the moon and back” staat op de outfits te lezen. Dit seizoen vervagen de grenzen tussen dag en nacht, tussen binnen en buiten dankzij de fashion kleuren - mint en roze – en modellen zoals joggings, onesies en jurken die perfect als bovenkledij kunnen gedragen worden. Voor de nacht zijn er slaapjurken met volants opzij en het opschrift “sweet dreams and sunshine”. Een op en top zomerse collectie voor glamourgirls.



 
Voor de allerkleinsten mag het superzacht zijn, zowel wat de stoffen als de kleuren betreft. Roze, lichtblauw en lichtbeige vormen de basis voor de babylijn van 0 tot 12 maanden. Ze contrasteren mooi met witte accenten, zoals de witte wolken die het motief van het seizoen vormen. Leuke details zijn de knieverstevingen in de vorm van contrasterende wolkjes.
“My first Woody” staat te lezen op kruippakjes, truitjes en ondergoed. De lijn omvat kruippakjes in effen of gestreepte versie, met een sluiting in het midden, opzij of op de rug. Kangoeroezakjes en capuchons bezorgen de pakjes coole joggingallures. Trompe l’oeil effecten zoals kruippakjes met een ingewerkt jasje getuigen van veel zin voor detail.

Mini Woody splitst zich uit in een “minigirls only collectie”, een jongenslijn en een unisex collectie. Voor de meisjes zijn er superschattige jurken met bijhorend broekje, tunieken met een legging en kruippakjes met een bijhorend jasje in rechte of uitwaaierende versie. De wolkenprint wordt bij de meisjes versierd met sterretjes. De Mini Woody boys hebben de keuze uit tweedelige pakjes met korte of lange broekjes, kruippakjes en jasjes. Beide lijnen worden aangevuld met bijhorende bodywear en met een hele rist accessoires zoals wantjes tegen het krabben, mutsjes, pantoffels, slaapzakken, dekbedovertrekken, kussenslopen, plaids, pantoffels, een overtrek voor het verschoonkussen en het “engelnestje” voor de autostoel. Kortom, een schat aan geschenkideeën voor een geboorte.



Elke zomer pakt Woody uit met een kleurrijke beachcollectie in zwemstof 

en in sponsfluweel. De meisjes hebben de keuze tussen bikini’s, badpakjes en bijhorende jurken in flashy en in zachtere kleuren, bedrukt met de dierenprints van het seizoen en versierd met een contrasterend biesje. Bikini’s met haltersluitingen of de meer sportieve gekruiste schouderbandjes zijn versierd met leuke volants. Voor de weg van en naar het strand of om een zomer lang in te ravotten zijn er speelse zonnejurken, tunieken en jumpsuits met korte pijpjes in zachte badstof. De mama’s hoeven niet jaloers te zijn: voor hen zijn er jumpsuits en jurken in dezelfde stijl als die van dochterlief.

De jongens kunnen zich uitleven in zwemshorts en de bijhorende T-shirts die hen beschermen tegen de zon. Voor de allerkleinsten zijn er eendelige pakjes in zwemstof.


Ook heel populair bij de Woody fans zijn de “speelshorts” in badstof die in een brede waaier van kleuren en streepmotieven verkrijgbaar zijn. Ze worden aangevuld door eendelige pakjes met kap in spons voor baby’s en peuters tot 18 maanden. Teenslippers en strandlakens maken de beachoutfit compleet.


Let the summer begin! 


Meer weten?
http://www.woody.be/