Woody is dé familiecollectie die zowel ukjes als hun ouders en grootouders kleedt. De dierenen met hun lichtgevende oogjes vormen de rode...

Woody, een warme winter

Woody is dé familiecollectie die zowel ukjes als hun ouders en grootouders kleedt. De dierenen met hun lichtgevende oogjes vormen de rode draad doorheen de collectie voor kinderen en volwassenen. Deze winter zorgen het schaap, de orang-oetan en de vleermuis voor heerlijke nachten. Elien en Jayden vertrekken maar al te graag naar dromenland in hun nieuwe pyjama's.

Onze meisjes vinden de Woody-pyjama's te gek. Elien was dan ook razendenthousiast toen ik haar vroeg of ze een Woody-pyjama wilde uittesten voor de blog. Het was een grote verrassing welke pyjama we thuisgestuurd zouden krijgen. Eentje met een schaap, een orang-oetan of een vleermuis? Eliens oogjes begonnen te blinken toen ze het pakje opende. 'Er staat een aap op, mama!' De aap uithangen, dat kan ze als de beste!

Wat een leuk pakketje! Er zat niet alleen een mooie pyjama in, maar ook enkele ballons, 2 tandenborstels én een deurhanger.


Wie dacht dat apen alleen maar van tak naar tak slingerden en bananen aten, vergist zich. De orang-oetans van Woody staan borg voor een fonkelende sterrenhemel. Hoe ze dat doen? Elke ochtend verzamelen deze pientere apen de sterren en de maan en blinken die vlijtig op zodat ze ’s avonds weer fonkelen aan de hemel. Dit kleurige thema draait rond oranje, geelgroen, paars en donkerpaars dat geïnspireerd is op graffiti in hartje Gent, de roots van Woody. De kleuren worden verwerkt in een ringelle streep die in verschillende breedtes gebreid is, een technisch huzarenstukje.

De pyjama bestaat uit 2 delen: een tuniek met lange mouwen en een lange broek. De pyjama zelf is donkerpaars. De tekening van de aap is oranje-grijs, het boordje en het strikje zijn felgroen. De broek is gestreept en de verschillende kleuren komen erin terug. Paars, oranje en groen... Elien wordt instant vrolijk als ze ernaar kijkt. De groene en oranje kleurtjes vindt ze het mooist.Ook kleine Jayden (bijna 2) kreeg zo'n leuk pakje thuisgestuurd. "Wij kregen een vleermuis. Bij dit diertje denk ik aan: nacht, donker, slapen, warm, ...", vertelt mama Stephanie. 

Vleermuizen houden van de nacht. Overdag hangen ze ondersteboven te slapen, maar zodra de duisternis valt, komen ze uit hun grot. Vleermuizen zijn echte stuntvliegers: ze zien niet en toch slagen ze erin om rakelings langs hindernissen te scheren. Maar voor ze het feilloos vliegen onder de knie hebben, moeten de junior bats op stage. Helmen zijn een must want botsingen zijn niet van de lucht. Dit thema kleurt zich in groen en donkergroen, fel koraalrood, bordeaux en turkoois blauw. Een mooi herfstpalet met fellere en mildere tinten.

Jayden vindt de vleermuis erg leuk, "omdat het net als ik wakker is 's nachts." Dat vinden mama en papa dan weer iets minder leuk...Elien vindt het ge-wel-dig dat haar pyjama licht geeft in het donker. De oogjes en de sterren fonkelen wanneer het licht uitgaat. Ze is helemaal geen held in het donker, maar met haar Woody-pyjama aan vraagt ze toch geregeld om het licht in haar kamer uit te doen.

Nog leuk aan de pyjama zijn de vele details: de mooie print, het strikje, de lichtgevende sterretjes, de tekst op de achterkant:
Orang-utans:
Orang-utans are big hairy apes that live in Borneo. Every morning they climb to the top of the trees, collect the moon and stars and polish them till they shine. That's wy the stars always sparkle!

 
De pyjama is erg zacht en zit prima. Elien kan haar pyjama makkelijk zelf aan- en uittrekken. Opzij in de hals zijn er 3 drukknoopjes. Die knoopjes kan Elien niet zelf openen en sluiten, maar het lukt haar goed om de pyjama aan en uit te doen met gesloten knoopjes. Dankzij het tuniekje met franjes oogt de pyjama heel meisjesachtig.


Onze ervaring met Woody-pyjama's is dat ze vaak erg groot uitvallen van maat. Elien draagt altijd een maatje kleiner van pyjama. Maar deze keer past een 4 jaar wel perfect. Ik kreeg van een mama trouwens een leuke tip om nog langer te genieten van je Woody-aankoop. Zij koopt de Woody-pyjama steeds een maat te groot. Haar dochter draagt het tuniekje eerst als slaapkleedje en het jaar nadien past de broek perfect en kan ze de pyjama nog een seizoen dragen. Zo heeft je dochter 2 jaar plezier aan die geweldige Woody-pyjama!

We hebben de pyjama ondertussen al verschillende keren gewassen en de aap zag ook al de droogkast. De pyjama blijft er picobello uitzien. En de print blijft erg mooi. Uitstekende kwaliteit dus.


Wat Elien het leukste vindt aan haar pyjama? Daar moet ze niet lang over nadenken:
'Dat ik licht geef in het donker en ook de aap vind ik heel lief.' De bekende Woody Glow in the dark is toch wel een grote (misschien wel de grootste?) troef van deze pyjama's. De witte elementjes op de tekening (oogjes, sterren en tekst) geven licht. Elien is iedere keer opnieuw verwonderd. 'Mama, doe het licht nog eens uit. Ik wil kijken of ik nog licht geef.' En ik kan Elien geen ongelijk geven, de aap is echt héél lief. En de aaibaarheidsfactor is erg groot. Woody brengt van elke collectie diertjes ook telkens de echte knuffels uit. Die zijn zooo schattig...


Jayden droeg voor onze test nog nooit een Woody pyjama. "Ik vind de pyjama heel goed van kwaliteit." Mama Stephanie is zo enthousiast over de pyjama dat ze er meteen een aantal kocht. "Grote broer en ik hebben ondertussen ook Woody pyjama's. Ik al meer dan 1! We vinden ze super om in te slapen. Het wordt een warme winter!"

En wat Woody nog leuker maakt? Bij aankoop van een pyjama krijg je altijd een tof cadeautje: een tandenborstel of een deurhanger. In het testpakket zaten een deurhanger én 2 tandenborstels. De deurhanger kwam meteen aan Eliens deur, en hij hangt er nog steeds! En de tandenborstels worden ook volop uitgetest door de zusjes. Op de gele tandenborstel staat de vrolijke vleermuis en op de oranje tandenborstel blinkt de gekke aap. Erg handig is het zandlopertje dat bij de tandenborstel zit. Als de kindjes hun tandjes beginnen te poetsen, draaien we de zandloper om. Ze moeten poetsen tot die helemaal doorgelopen is. En geloof me... dat is lang. Zelfs ik poetste mijn tanden zo lang niet. Nu wel, natuurlijk. Samen met de meisjes én de vleermuis en de aap.  


Ook Jayden en z'n mama vinden die extra cadeautjes heel erg leuk. Woody vroeg hen welke andere attenties hij graag zou krijgen bij aankoop van een pyjama. "Wat zouden we nog leuk vinden? Een beertje, zo een heel kleintje voor aan de rugzak. Of een boekje met een verhaaltje over de diertjes van dat seizoen."

De dierenthema’s van Woody reiken trouwens verder dan night- en homewear. Voor de kleintjes is er een uitgebreide baby-uitzet, van slaapzakken in verschillende maten, over slabbetjes, mutsen, knuffels, sokjes en pantoffels tot badcapes en wikkeldekentjes. Voor kinderen en volwassenen zijn er dekbedovertrekken in hoogwaardig flanel, met geweven ruiten in prachtige kleurencombinaties, met of zonder een dierenmotief. Kussenovertrekken, plaids, pantoffels, badhanddoeken, mokken en placemats zorgen ervoor dat Woody alomtegenwoordig is in huis. De pyjama's, pantoffels en dekbedovertrekken kennen we al. Maar de slaapzakken, mutsen, plaids en placemats zagen we nog niet. Snel op ontdekking dus!

De Woody-diertjes, streepjes én vrolijke kleurtjes maken van bedtijd een vrolijk moment, een moment om naar uit te kijken. Slaapwel!


Meer weten?
http://www.woody.be/ 
Klik hier en like de Woody Facebookpagina. 

2 reacties: