De begeleiders van de Buitenschoolse Kinderopvang 't Evertje kenden al veel spelletjes, maar het Complete Ketnet Buitenspeelboek gaf h...

Nooit meer vervelen!

De begeleiders van de Buitenschoolse Kinderopvang 't Evertje kenden al veel spelletjes, maar het Complete Ketnet Buitenspeelboek gaf hen nog meer inspiratie. Geen moment van verveling meer daar!

Het Buitenspeelboek maakt buiten spelen spannender en avontuurlijker dan ooit. In dit ultieme buitenspeelboek vind je 90 spelletjes voor altijd en overal. Met handige icoontjes die je alles vertellen over de aard van het spel, de tijdsduur, de vuilheidsgraad en het aantal spelers.


Spelletjes voor in je eigen achtertuin, in het park of in het bos. Spelletjes om te spelen tijdens hittegolven, bij sneeuw of gewoon lekker in de regen. Spelletjes om gezellig in je eentje te doen, met enkele vrienden of met een gigantische groep. Spelletjes waar je extreem moe (en/of vuil!) van wordt, spelletjes om met je eigen handen in elkaar te knutselen of knusse, rustige spelletjes.

Het boek telt 5 hoofdstukken:
* In het bos: een keicool kamp bouwen, vlaggenbosspel, op zoek naar sporen, boompje verwisselen, ...
* In, op, met of aan het water: gigantische zeepbellen maken, sponsen-estafette, schuimfuif, waterpetanque, ...
* In tuin of park: doe-het-zelf-paintball, omgekeerd verstoppertje, zaadbommetjes, levensgroot ganzenbord, ... 


* Slecht-weer-spelletjes: een windmeter maken, modderbad, tentvoetbal, dwarrelblaadjes vangen, ...
* In de sneeuw: een echte iglo bouwen, spoorzoekerstocht, honden en vossen, ijsblokjestorenwedstrijd

Handig is de legende. Bij ieder spel geven symbolen de actiemeter, tijdsduur, vuilheidsgraad, aantal personen en soort spel weer. De leuke weetjes vormen een leuke aanvulling. Zo leer je bijvoorbeeld dat een sneeuwpanter wel 17 meter kan verspringen, een jachtluipaard tot 114 km/uur kan lopen, ... Verspreid door het boek vind je 10 spannende speurtochten en originele ontdekkingsreizen.

De lay-out is erg overzichtelijk. Voor ieder spel krijg je: 
* de legende
* een inleiding
* dit heb je nodig
* zo speel je het
* eventuele leuke weetjes, alternatieven of aandachtspunten



In de Buitenschoolse Kinderopvang 't Evertje in Wommelgem zijn de begeleiders steeds op zoek naar leuke activiteiten. Het Buitenspeelboek zal er goed van pas komen. Verschillende spelletjes uit het boek kunnen ze al afvinken van hun to-play lijstje. 

'Gigantische zeepbellen' maken bijvoorbeeld. De kinderen vonden het geweldig om de bellen te blazen én even geweldig om ze daarna weer kapot te maken of terug te vangen. 



'Zeil met bruine zeep' is ook zo'n voltreffer. Je hebt niet veel nodig (lees: een zeil, water én bruine zeep) voor een hele dag waterplezier. 'Met de waterglijbaan gleden de kinderen bijna tot binnen... Superleuk!', vertelt begeleidster Lindsey.


Nog uit hetzelfde hoofdstuk 'In, op, met of aan het water', maakten de kindjes van 't Evertje minivlotten. 'We maakten de bootjes van kurkstoppen. De zandbak werd omgebouwd tot een meertje en we lieten hierin onze bootjes varen.'


't Evertje is erg blij dat het Buitenspeelboek mee op hun boekenrek mag staan. Het boek barst bijna uit zijn kaft van de spelletjesinspiratie. Waar de kinderen ook zin in hebben, ze vinden vast iets naar hun zin. 'Het is een superleuk boek, ook voor de begeleiding van de Buitenschoolse Kinderopvang. Wij kennen al een hele hoop spelletjes en activiteiten, maar nu is onze kennis nog uitgebreid. Alle kinderen zullen hier mee van genieten.'

Wedden dat de vakantie te snel om zal zijn? Met dit boek bij de hand weet je altijd wat doen. Wat je deze vakantie zeker nog moet doen? 

Wat dacht je van? 
1) Verwen eens een kabouter



2) Een blotevoetenpad maken



3) Het Buitenspeelboek in huis halen

Je zal er geen spijt van krijgen. Dit boek komt het hele jaar door van pas. Waterspelletjes in de zomer, stoere spelletjes in bos/tuin/park, spannende slecht-weer-spelletjes of dolle pret in de sneeuw. Sla het boek open en verveel je nooit meer! Beloofd!


HET COMPLETE KETNET BUITENSPEELBOEK
Sarah Devos
< 12 jaar
15,99 euro
http://www.lannoo.be/het-complete-ketnet-buitenspeelboek